Hjemmelavet ansigtsmaske

Du behøver ikke at købe dig fattig i dyre ansigtsmasker for at gøre din hud silkeblød og smuk. Du kan simpelheden lave dine egen ansigtsmasker i køkkenet derhjemme. Der er hjælp at hente i både, haven, køkkenskuffen og køleskabet. Du kan blandt andet bruge yoghurt i dine masker, det har rensende og fugtgivende effekt på huden. Æbleeddike har en antibakteriel virkning og er derfor god i masker mod akne. Det kan også være en god idé at bruge forskellige frugter til maskerne:

 • Ferskner indeholder berigende olier og fugtighedsbevarende enzymer.
 • Appelsiner indeholder masser af c-vitamin hvilket kan hjælpe med at holde huden frisk.
 • Jordbær er god mod fedtet hud. Husk dog at tage højde for allergier og det kan være en god idé at bruge økologiske frugter, for at undgå sprøjtemidler.

  Grøntsager er udmærkede til masker, eksempelvis er avocado et godt valg til din hjemmelavet maske, fordi den har både nærende og fugtgivende effekt. Du kan finde gode opskrifter på hjemmelavet ansigtsmasker over alt, eksempelvis på internettet, i magasiner og endda også på honning- og havregrynspakninger.

  Inspiration til fugtgivende og rensende masker

  Opskrift på fugtgivende maske med honning:
  Du tager den ønskede mængde honning og blander med lidt olivenolie, smører det på huden og lader det sidde, i cirka 10-15 minutter. Masken blødgør og fugtgiver tør og træt hud. Honning er i vid udstrækning brugt til skønhedspleje eksempelvis i shampooer, sæber og cremer.

  Opskrift på en rensende maske:
  For at rense og genfugte huden er det godt at bruge havregryn og yoghurt sammen. Hvis du også har anke kan det hjælpe at tilføje lidt æbleeddike og evt. et par teskefulde kamillete, det har en beroligende effekt på huden.

  Læs mere om:
  Ansigtsmasker
  Ansigtsmaske med peeling
  Ansigtsmaske mod bumser
  Ansigtspleje til mænd